Туитър на Илон Мъск е заплашил корпорацията на Марк Зукърбърг Мета със

...
Туитър на Илон Мъск е заплашил корпорацията на Марк Зукърбърг Мета със
Коментари Харесай

Мъск плаши Зукърбърг със съд

" Туитър " на Илон Мъск е заплашил корпорацията на Марк Зукърбърг " Мета " със съд поради новото ѝ приложение, наречено " Тредс ", наподобяващо Туитър.

Само за 48 часа то събра десетки милиони консуматори.

Обвиненията са за нелегално потребление на интелектуална благосъстоятелност и търговски секрети. Причината е наемането на някогашни чиновници на компанията " Туитър " за разработка на новото приложение. " Мета " твърди, че никой в екипа, създал " Тредс " не е някогашен чиновник на " Туитър ". Новата платформа към този момент е недостъпна в Европейски Съюз поради строгите правила за отбрана на персоналните данни, добавя Днес бг.

" Конкуренцията е нещо положително, само че измамата - не ", съобщи притежателят на " Туитър " Илън Мъск.

Американският закон за авторско право не пази хрумвания, по тази причина " Туитър " би трябвало да потвърди пред съда, че е взаимствана тяхна интелектуална благосъстоятелност като програмния код. През 2012 година " Мета " получи патент за система, която демонстрира всички най-нови постове при потребление на Facebook. Туитър обаче дефинира " Тредс " като " реплика ", предава Българска национална телевизия.

" Рано е и е доста мъчно да се каже каква е визията на Зукърбърг за " Тредс ". Дали е единствено за лишаване на пазарен дял от Туитър в доста подобаващ миг. Аз мисля по този начин. Времето е уместно за привличане на толкоз доста хора, които всеобщо напущат Туитър ", уточни Бен Шао - професор по компютърни науки.

Новото приложение е доста сходно на Туитър. То беше пуснато в сряда и показано от " Мета " като налична опция. Оттогава платформата набра 30 милиона консуматори. Четири години са били нужни на " Туитър " да притегли толкоз консуматори, колкото новата платформа е спелечила за един ден, сочат някои статистики. " Тредс " се опира и на два милиарда консуматори на Инстаграм. Фактор са и някои безредни решения в " Туитър " под управлението на Илън Мъск, които отчуждиха консуматори и рекламодатели. Ограничен беше броят на туитове, които могат да се прочетат на дневна база.

" Сега е нещо като градски площад, където всеки може да излезе и да крещи всякакви неща. Става доста по-трудно да се управлява дезинформацията и да се ограничи най-лошото от човешкото държание. Според мен се завръщат тормозът и заканите, както и наличието, което хората се надяват да не виждат в Туитър ", сподели проф. Бен Шао.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР